Associació de Veïns de la Barceloneta Associacions  Barcelona

Associació de Veïns de la Barceloneta

Canvia't  d'Habitatge

Seguim demostrant que no és eficient l'actual i es necessita un nou Canvia't d'Habitatge.

Taula d'Habitatge Barceloneta

Formem part de la Taula d'Habitatge.

Passeig Joan de Borbó 44

Reivindicació de l'edifici Joan de Borbó 44 pel barri! 

Tal i com ja vam manifestar en el darrer Consell de Barri i donades la manca i les necessitats d’habitatge que patim a La Barceloneta, DENUNCIEM què una vegada més l'Ajuntament incompleix les seves promeses. Els habitatges promesos en Joan de Borbó, 44 han de ser per el barri, tal i com es va acordar amb l'anterior regidora Gala Pin.
EXIGIM, i així ho hem manifestat en l'entrevista a Betevé, conjuntament amb la resta d'entitats del barri que recolzen el mateix, que s'atenguin les necessitats urgents de persones i famílies vulnerables i 3a edat.


Passeig Joan de Borbó 11

La Coperativa La Xarxaire s'encarrega de fer l'edifici. Hi haurà 8 vivendes, totes elles ja estan adjudicades.

Manifest amb Gremi d'Hotels de Barcelona 

El Gremi d'Hotelers i aquesta AAVV hem fet un lema ben clar: la vivenda pels veïns/es i els turistes a hotels (o establiments turístics regulats).
Ja fa molt que expressem, i creiem en nom de tants ciutadans/es que ens adreceu tantes reclamacions i expressions de malestar, del desencant en les actuacions que fins ara des de les Administracions es generen sense efectivitat per resoldre el gran problema del tipus de turisme incívic i dels especuladors del sector turístic, que deixen el barri en una molt precaria situació. Obviament ho presentem primer a l'Ajuntament de Barcelona com a responsable de la política local. Tot i que també a la Generalitat, demanant que Difusió Turística ajudi per reordenar l'oferta dels turoperadors.
Veïns que exposen marxen del barri expulsats per l'estress de no poder viure i fer vida normal i, no ens oblidem, la pressió immobiliària que els porta a situacions de no poder renovar contractes de lloguer o trobar un habitatge al barri per llogar o comprar a un preu assequible.
El Gremi Hoteler també pateix en altre mesura per l'oferta encoberta dels pisos turístics i el tipus de personal usuari.
Preferim deixar clar que signem el manifest perquè tenim un problema comú, no pas que afavorim a un o altre empresari. Està clar que tampoc volem patir una bombolla hotelera com la costa valenciana va tenir fa dècades, ja que som partidaris de creixement regulat i sostenible, amb oferta de nous llocs de treball amb condicions dignes. Però el que no voldrem mai, es continuar com estem: maltractats, envaïts i expulsats.